Bibkwintet presenteert: ‘Cafard’

REGIO – Een meeslepende Vlaamse animatiefilm over de Eerste Wereldoorlog, met inleiding door historicus Pieter Serrien. Het Bibkwintet is een samenwerkingsverband tussen zes bibliotheken.

Dat zijn de bibliotheken van  Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en sinds januari van dit jaar ook Mortsel. Ze bundelen hun enthousiasme voor literatuur, educatie, informatie en ontspanning. Het Bibkwintet nodigt je van harte uit op de filmvoorstelling van ‘Cafard’. 1914, Oostende.

Terwijl Jean Mordant de wereldtitel worstelen behaalt, wordt zijn jonge dochter Mimi verkracht door Duitse soldaten. Jean zweert dat hij het onrecht zal wreken en neemt dienst bij het prestigieuze ACM-korps. Wat volgt is een verhaal over mensen van vlees en bloed, een vergeten historie die zich in de wilde natuur van Rusland, Siberië, Mongolië en China afspeelt. Ook de terugkeer van Jean als ‘Brave Little Belgian’, verloopt weinig glamoureus. Mede door het sappige West-Vlaamse dialect en de boeiende dialogen oogt en klinkt het resultaat verbluffend in deze film. De inleiding wordt verzorgd door historicus Pieter Serrien. Hij doet onderzoek naar gewone mensen in extreme omstandigheden en verdiepte zich in de sociale geschiedenis van wereldoorlogen. Je kent hem wellicht als auteur van ‘Tranen over Mortsel’ en ‘Van onze jongens geen nieuws’. Verwacht je alvast aan een unieke avond waar kennis, verhalen, muziek en mensen samenkomen.

Dit alles gaat door op woensdag 25 april 2018 om 20 uur in Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 Boechout. Tickets: 4 EUR, online via mail naar bibkwintet@bibliotheek.be of bij één van de zes organiserende bibliotheken.