Bird spreidt zijn vleugels op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen

Sinds deze week heeft Bird zijn activiteiten in Antwerpen uitgebreid. Bird is wereldwijd het belangrijkste systeem voor elektrische deelsteps. Inwoners en studenten kunnen voortaan ook in Wilrijk met de Bird app gemakkelijk een elektrische step vinden, reserveren en gebruiken. Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen is trouwens de allereerste universitaire campus in Europa waar deelsteps worden aangeboden. Antwerpen was vorig jaar de vierde Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Het initiatief werd enorm warm onthaald.

Tot nu waren deelsteps enkel in het stadscentrum beschikbaar. Maar vanaf deze week wordt het Bird-territorium uitgebreid met het grondgebied van Wilrijk, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en Campus Drie Eiken. Koen Kennis, Antwerps schepen voor Mobiliteit: “De stad Antwerpen tekent hiermee voor een Europese primeur: voor het eerst zal een universitaire campus voorzien worden van elektrische deelsteps. Het is een mooie toevoeging aan de uitbreidende waaier deelvervoermiddelen die in Antwerpen beschikbaar is.” Maar hoe werkt het nu?

Download de Bird app op uw smartphone en maak een account aan – Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird-step – Scan de code op het stuur om de Bird te ontgrendelen en vertrek – Geniet van uw rit – Zodra u uw bestemming heeft bereikt, laat de step dan achter op een verantwoorde plek (versper geen voetpad of een ander openbare plaats) en beëindig uw rit in de app. Bird is een onderneming die elektrische vervoersmiddelen aanbiedt in steden om de ‘laatste kilometer’ van de tram of bus naar de eindbestemming op een betaalbare en milieuvriendelijke manier te overbruggen. Het bedrijf beschikt over een vloot van elektrische deelsteps die via smartphone gereserveerd en gebruikt kunnen worden. Het bedrijf werkt nauw samen met de steden waar het zijn diensten aanbiedt. Op die manier kan Bird een betrouwbaar en betaalbaar vervoersalternatief zijn voor mensen die in de stad wonen, studeren en werken. Alle informatie hierover is te vinden op de website www.bird.com.