Boechout, Borsbeek en Mortsel halen slag thuis tegen Vlaams Gewest over luchthaven Deurne

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de gemeenten Boechout en Borsbeek en de stad Mortsel gelijk gegeven in een zaak tegen het Vlaamse gewest. Dat had een woord aangepast in de milieuvergunning van de luchthaven. Daardoor zou het aantal trainingsvluchten kunnen toenemen. “Ook al was dat niet de bedoeling, zo’n belangrijk document aanpassen kan je niet doen met een simpele pennentrek”, zegt Koen T’Sijen  de burgemeester van Boechout.

Het Vlaamse gewest wilde een onduidelijkheid wegwerken in de milieuvergunning van de luchthaven. Het woord “vluchten” werd vervangen door “bewegingen”.Daarnaast werd ook het aantal aangepast van 10.000 vluchten naar 18.000 bewegingen.

“Dan gaan er alarmbellen af”, zegt de Boechoutse burgemeester Koen T’Sijen. “Die milieuvergunning is dan ook een heel belangrijk document waaraan de omwonenden en de gemeenten zich vasthouden. Elke aanpassing wordt goed bestudeerd.” Boechout, Mortsel en Borsbeek wilden het zekere voor het onzekere nemen: “Het is nog altijd niet duidelijk of een vlucht nu één of twee bewegingen is”, zegt T’Sijen. “Het zou dus kunnen dat er minder vluchten mogelijk worden, maar het zouden er ook meer kunnen zijn.
Boechout, Borsbeek en Mortsel trokken daarom naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en kregen gelijk.

 

Foto: © Ad Meskens / Wikimedia Commons

%d bloggers liken dit: