Boechout heeft er twee nieuwe buurtinformatienetwerken bij

BIN Gillegomwijk en BIN Schaliehoevewijk.

Dat betekent dat de BIN’s nu het hele grondgebied van de gemeente dekken en elke straat toebehoort aan zo’n buurtinformatienetwerk.

Een BIN is een georganiseerde vorm van samenwerking tussen de politie en bewoners van een afgebakende buurt, waarin informatie-uitwisseling centraal staat. Wanneer er verdachte zaken worden gezien, kan de burger dat melden aan de politie en gaat die ermee aan de slag. Anderzijds kan de politie preventietips geven en informeren over de veiligheid in een buurt. Het wordt opgestart vanuit het initiatief van één of meerdere bewoners van een buurt of wijk. Daarna volgt een overleg met de lokale politiezone die hen verder begeleidt.

De officiële ondertekening van het BIN-charter door de BIN-coördinatoren, burgemeester en politie is de laatste stap. “Donderdag hebben we zo’n BIN-charter met de vertegenwoordigers van de Gillegomwijk en Schaliehoevewijk ondertekend”, zegt burgemeester Koen T’Sijen. Hierdoor behoren alle straten in de gemeente nu tot een BIN. “Uiteraard juichen we het initiatief toe en ondersteunen we hen vanuit de gemeente waar mogelijk. Hoe meer burgerogen er over onze gemeente waken, hoe beter. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de leden zelf in de straten op pad gaan. Bij een verdachte situatie bel je meteen naar 101, zodat de politie Minos het nodige kan doen.” In Boechout bestaan er nu zeven BIN’s. De andere wijken met een BIN zijn Vremde, Boechout-Oost, Boechout-Midden, Vogeltjeswijk en OLV-Boechout. In totaal zijn ongeveer 330 bewoners lid van de BIN’s. Lid worden van een BIN is gratis en kan door een mail te sturen naar bin@politieminos.be of te bellen naar 03/ 451 98 55.

%d bloggers liken dit: