Boechout organiseert debatavond met drie lokale cultuurmakers

BOECHOUT – De gemeente Boechout organiseert in samenwerking met de cultuurraad op woensdag 20 maart de debatavond Vooruit Cultuur?! om 19u45 in Theater Vooruit.

Het wordt een avond waarop lokale cultuurmakers en politici elkaar willen inspireren en waarop iedereen met een hart voor cultuur welkom is.

An Jordens – voormalig rapper bij Ketnet – trekt de avond op gang en gaat in gesprek met drie lokale cultuurmakers. Gasten zijn illustrator (van kinderboeken) Tom Schoonooghe, choreografe en artistiek directeur van de opleiding dans bij het conservatorium van Antwerpen, Iris Bouche, en Sfinks-programmator Patrick De Groote (zie foto FB). Ze komen vertellen over dat ene werk dat hen kippenvel bezorgt in hun passie.

Daarna volgt het cultuurdebat met moderator Michaël Van Droogenbroeck. De man van de VRT-nieuwsdienst daagt de vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen en Miek De Kepper, expert lokaal cultuurbeleid, uit om hun cultuurkaarten op tafel te leggen.

‘Welke richting gaat het Boechoutse cultuurbeleid uit?’ ‘Waar moeten de prioriteiten liggen?’ Tenslotte wordt de ‘Prijs van de Culturele Verdienste 2018’ uitgereikt.
De toegang is gratis. Iedereen is welkom. Bevestig wel je komst via 03 460 06 80 of cultuur@boechout.be. (EM)