Boechout roept inwoners en buurten op om licht in de straten te brengen

Om deze eindejaar al wat meer sfeer in de straten te brengen, heeft de gemeente de kerst- en eindejaarsverlichting al opgehangen. Tegelijk doet ze een oproep aan haar inwoners om hun huis te versieren met lichtjes. Erkende buurt- en wijkcomités kunnen een subsidie van maximaal 125 euro aanvragen om de straten te verlichten.

“In de Heuvelstraat, op het Onze-Lieve-Vrouweplein, het Jef Van Hoofplein en in het dorp van Vremde hebben we de kerst- en eindejaarsverlichting al opgehangen. Normaal doen we dat pas na 6 december, wanneer de Sint in het land is geweest. Zo brengen we toch al wat meer sfeer in deze donkere periode”, zegt schepen van Publiek Domein en Wijkontwikkeling Philip Verstappen.

Tegelijk roept de gemeente haar inwoners op om zo veel mogelijk plekken, gevels en ramen met lichtjes versieren. “Zo tonen we dat we toch aan elkaar denken. Wanneer mensen hun foto’s van de lichtjes aan de gevel of voor het raam delen op sociale media met de hashtags #boechoutbeweegt, laten we iedereen meegenieten van een verlichte gemeente.”

Subsidie voor buurt of wijk

Boechout wil ook de erkende wijk- of buurtcomités aansporen om de straten op te vrolijken. “Omdat het door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk is om een buurtfeest of nieuwjaarsdrink te organiseren, kunnen erkende comités die subsidie gebruiken om hun wijk te verlichten. Ze kunnen bijvoorbeeld samen lichtjes of kaarsjes aankopen. Ook op andere manieren kunnen ze de buurt dichter bij elkaar brengen, door bijvoorbeeld iedereen een nieuwjaarskaartje te sturen. Al die kleine initiatieven maken al een verschil”, zegt hij.

Elk erkend wijk- of buurtcomité kan een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 125 euro. Een aanvraag indienen kan via het aanvraagformulier ‘Subsidie voor een buurt- straatactiviteit’ op www.boechout.be.

 

%d bloggers liken dit: