Boechout viert feest vanaf vanavond en sluit dinsdag af met de jaarmarkt

BOECHOUT – Vanaf vanavond is het weer feest in Boechout. De apotheose is op dinsdag wanneer voor 89ste keer de jaarmarkt plaatsvindt. Dierenkampen, expo’s en animatie voor jong en oud zijn de vaste ingrediënten. Dit jaar treden Belle Perez, Sam Gooris en Cookies en Cream op. De jaarmarktkoersen op zondag trekken de festiviteiten op gang.

De vzw Boechout koerst organiseert op zondag 6 oktober twee wielerwedstrijden: één voor amateurs en vrouwen (14u30 ) en één voor de beter getrainde renners (15u45). Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de Kids Race (vanaf 12u30 uur, per leeftijdscategorie). Voor de eerste keer wordt er ook een jongerenrace georganiseerd (13u20). Die dag staat ook de kermis al. Voor de kids- of jongerenrace kan je nog inschrijven op de dag zelf tot vijftien minuten voor de wedstrijd.

Op dinsdag is het jaarmarkt. De dierenprijskampen op het Sint-Bavoplein en in de Dr. Theo Tutsstraat vinden vanaf 10 uur plaats. Vanaf 9u30 uur staat er een markt in de Heuvelstraat en de verenigingen bieden in de Van Colenstraat hapjes en drankjes aan. Doorlopend is er straatanimatie zoals ezel-rijden en gratis kindergrime in De Kleine Berg. Ook clown Papapoef komt langs.

De lagere scholen stellen tentoon in café Wattan en Theater Vooruit. In de foyer van de Vooruit kan je gaan kijken naar de expo ‘Boechoutse strips’ van IHA vzw (zie andere bijdrage op deze website) en de expo van de Heemkundige Kring ’t Speelhof met portretten van Boechoutenaren (van 10 tot 17 uur).

Belle Perez (14 uur) en Sam Gooris (15 uur) treden gratis op in de tent in de Appelkantstraat. Ook in café ’t Hoefijzer zijn er optredens.

De KSA en studentenclub Bacwalde organiseren de Bunderfeesten met op vrijdag de Oktopussy-fuif, op zaterdag een quiz, sjotterkastornooi, wijn-bar en barbecue en op dinsdag een mosselfestijn, vuurwerk (20 uur) en het optreden van Cookies and Cream (20u15).

Het parcours van de wielerwedstrijden op zondag is een afgesloten criterium. Tijdens de jaarmarkt zijn zowel de Heuvelstraat als het Sint-Bavoplein/Hovesesteenweg afgesloten. Alle verkeer zal moeten rondrijden via de N10.
In sommige straten is enkel plaatselijk verkeer toegelaten of geldt een parkeer- of stilstand-verbod. Hou rekening met de signalisatie. De Lijn voorziet in een aangepaste bus-route.

Het programma en de verkeersmaatregelen vind je op www.boechout.be. (EM / Foto www.boechout.be)

%d bloggers liken dit: