Boechoutse leerlingen vinden ideale sport dankzij Sportkompas

In Boechout deden de leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de Jan Frans Willemsschool, de Dorpsschool en het Sint-Gabriëlcollege de afgelopen weken mee met Sportkompas. Dankzij verschillende fysieke testen en een vragenlijst kwamen ze te weten welke sporten ze het liefst en het beste beoefenen.

Alle leerlingen uit het derde en vierde leerjaar van de Boechoutse lagere scholen konden dit jaar voor het eerst meedoen met Sportkompas, een oriëntatietool die hen helpt bij het kiezen van de juiste sport. Tijdens het traject doorliepen de leerlingen het onderdeel I Do en I Like. Bij I Do deden de kinderen verschillende fysieke testen om zo te ontdekken voor welke sporten ze aanleg hebben. In het onderdeel I Like vulden ze een vragenlijst in om te achterhalen welke sporten ze leuk vinden.

Duurzamer bewegen

“Soms worden kinderen bij het kiezen van een sport beïnvloed door verschillende factoren, zoals de trends van het moment, de keuze van hun vriendjes of de voorkeur van hun ouders”, legt schepen van Sport Rudi Goyvaerts uit. “De sport die ze dan kiezen is daarom niet altijd de sport die het beste bij hen past. Met Sportkompas willen we de kinderen helpen bij het maken van de juiste keuze zodat ze duurzamer gaan bewegen en hun sport langer gaan uitoefenen”, zegt hij.

In de loop van deze week ontvangen de leerlingen hun sportrapport met daarop zeven sporttalenten. Van de gemeente Boechout ontvangen ze ook een jeugdsportgids met een overzicht van alle sportclubs in de gemeente waar ze terechtkunnen.

%d bloggers liken dit: