Bonega, bekend van Bocadero, gaat ook zomerbar van Mortsel uitbaten

MORTSEL – Er is heel wat te doen geweest rond Bar 4, de succesvolle zomerbar in het fort van Mortsel. De vorige uitbaatster, Myra Van Tuel, lag voortdurend overhoop met het stadsbestuur (of is het de administratie). Na heel wat gepalaver en welles-nietjes-spelletjes werd de concessie van de zomerbar stopgezet en Myra besloot zelfs om een politiek mandaat op te nemen bij Mortsel Leeft! Na een selectieprocedure van een klein halfjaar zijn de nieuwe uitbaters bekend: Bongea BVBA neemt vanaf de paasvakantie 2019 de uitbating over.

Bonega bestaat uit Aagje, Werner en David. Zij hebben behoorlijk wat ervaring in de horeca en zetten al jaren hun schouders onder Bocadero, misschien de meest gekende zomerbar in Antwerpen, aan de Rijnkaai. Het concept wijzigt niet. ‘Ook in 2019 is de shelter van FORT 4 dé ontmoetingsplaats in Mortsel! Even iets drinken na een wandeling in het fort? Bijpraten met vrienden terwijl de kinderen zich rot amuseren? Nieuwe mensen leren kennen? Een hapje eten terwijl je zaken bespreekt met je collega’s? Het kan allemaal in de shelter. De zomerbar blijft een warme en toegankelijke plek waar iedereen welkom is. Een sympathieke ontmoetingsplaats waar mensen, jong en oud, zich verbonden voelen’, beloven zij.

Naast vaste mensen, kiezen de nieuwe uitbaters van de zomerbar bewust voor sociale tewerkstelling, iets waar ze al jaren mee vertrouwd zijn en ook voor in de prijzen vielen. In 2017 kregen ze van Group Intro een Award voor ‘inclusieve onderneming’. ‘We geven die mensen structuur, toekomstperspectief, ervaring en vooral een eerlijke kans. Daarnaast hopen we het nieuwe meubilair van de zomerbar in de ervaren handen te laten van een sociale tewerkstellingsplaats.’

 ‘Wij gaan voor een plek die zorgzaam omgaat met de natuur en eigenheid van het fort. Zo wordt de drank geserveerd in herbruikbare polycarbonaat glazen die niet breekbaar zijn. De rietjes zijn bio afbreekbaar en wij zullen er alles aan doen om de afvalberg te verkleinen door wegwerpplastiek te vermijden.’ Burgemeester Erik Broeckx: ‘Als duurzame stad is dat iets waar Mortsel zich uiteraard graag mee identificeert.’

‘Op een mooie zomerdag heb je in dat prachtige fort niet veel meer nodig dan een luie strandstoel en een fris glas, maar toch. Er mag af en toe écht iets te beleven zijn’, zeggen de nieuwe uitbaters nog. ‘Hoe dat eruitziet, dat ontdekt de Mortselaar in het voorjaar van 2019, wanneer de zomerbar de deuren opent vanaf de paasvakantie.‘ (EM)

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: