Borsbeek Live zet wat zeilen bij voor tweede editie op zondag 23 juni

BORSBEEK – Na de geslaagde vuurdoop in 2018 met 3 500 bezoekers, zet Borsbeek Live, in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur, dit jaar weer wat extra zeilen bij. Nog meer dan vorig jaar, ontpopt het muziekfestival zich voor editie nummer twee – op zondag 23 juni – tot een sfeervolle familiehappening voor jong en oud.

Terwijl Cookies and Cream, Regi, Bart Kaëll en Sam Gooris hun ding doen op het hoofdpodium, tovert Borsbeek Live de rest van het terrein om tot een groots kids-paradijs, waar wordt opgetreden door LikeMe en DJ Papi Dua Er zijn tevens springkastelen, grime, tattoo en interactieve animaties. Kortom, een pretpark in Fort 3 aan de Frans Beirenslaan op maat van eender welke familie. Ouderen kunnen hun gading vinden in het vernieuwde foodvillage en de bierstand.

Borsbeek Live blijft een erg toegankelijk en laagdrempelig festival voor een zeer breed publiek. Het is echter niet meer gratis. Iedereen die ouder is dan zestien moet zich online registreren via www.borsbeeklive.be en een ticket van tien euro kopen. In de plaats krijg je wel voor negen euro drankbonnetjes.

De organisatoren hebben een verklaring voor deze merkwaardige werkwijze. ‘Borsbeek Live wil een kindvriendelijk familiefestival zijn en daar hoort ook kind-veiligheid bij. We voeren deze maatregel dus voornamelijk in omwille van veiligheidsoverwegingen en belonen dat dan ook in retour met food & drankbonnetjes. Bezoekers (vanaf zestien jaar) moeten zich gewoon registreren en krijgen onmiddellijk een ticket toegestuurd. Het stelt ons als organisatie in staat om enerzijds aan de drankenstanden eenvoudig controle te kunnen doen. Heb je geen toegangsbandje kan je dus ook geen alcohol bestellen. Anderzijds kunnen we op deze manier de bezoekersaantallen monitoren zodat de veiligheidsdiensten optimaal kunnen anticiperen en uw veiligheid garanderen. Tien euro is in principe de optelsom van de registratiekost (één euro) en de gratis consumpties (negen euro). ‘(MB)

*Het programma: Hoofdpodium: 16u30 – 17u10 Bart Kaëll, 17u45 – 18u25 Sam Gooris, 19- 20u en 20u30-21u40 Cookies and Cream. Kinderpodium: 12u30 – 13u10 #LikeMe en 15u- 16u DJ Papi Dua

%d bloggers liken dit: