Borsbeekse held Eddy Gillis is niet meer

BORSBEEK – Veel verbazing, ongeloof en onbegrip de laatste dagen in de anders zo rustige gemeente Borsbeek die toch wel even op zijn grondvesten daverde. De tijdens de afgelopen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie gehuldigde 46 jarige Eddy Gillis is overleden.

In januari werd hij samen met Frans Verbist nog in de bloemen gezet omdat hij vorig jaar een heldendaad verrichte en een man op de ring van Antwerpen, die zelfmoord wilde plegen kon tegenhouden. En nu dit zegt een verbaasde burgemeester Dis Van Berckelaer.

“Een zo moedige man met een kleerkast van een lichaam. Altijd in de weer voor zijn medemensen. Enorm geliefd door zijn buren en altijd even vriendelijk. Dit hou je echt niet voor mogelijk. En als we dan horen dat hij blijkbaar al enige tijd zwaar gepest werd op zijn werk als vrachtwagenchauffeur bij de stad Antwerpen is het onbegrip nog zwaarder. Nonkel Eddy zoals zijn vrienden hem noemden, zou zelfmoord gepleegd hebben,” zeggen ze in de gemeente Borsbeek, “en meer willen we er echt niet over kwijt want we staan echt vol ongeloof van wat we de laatste dagen allemaal te horen kregen.”

De familie van de overledene zouden ondertussen al klacht ingediend hebben bij de politie en bij de stad Antwerpen is men begonnen met een intern onderzoek. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 24 februari om 10.15u in het crematorium van Anwerpen in Wilrijk.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be