Bosgroep Antwerpen Zuid krijgt 7 000 euro provinciale subsidie

MORTSEL – Bossen worden sterker en zijn beter bestand tegen het veranderende klimaat als ze een grote diversiteit aan bomen en planten bezitten. Daarom zetten de verschillende bosgroepen in op het verhogen van de variatie in leeftijd, soorten en structuur van de bossen om op deze manier de natuur- en landschappelijke waarde ervan te verhogen.

Door sociale economiebedrijven in te zetten, kunnen zogenaamde onrendabele beheerwerken worden uitgevoerd die sterk bijdragen aan de biodiversiteit. Het gaat dan deels om het beheer van invasieve exoten zoals Amerikaanse vogelkers maar evengoed om nieuwe aanplantingen en de opvolging ervan.

Daarnaast zetten de bosgroepen ook in op het aanplanten van bosranden. Deze vormen een geleidelijke overgang tussen de bossen en het omliggend landschap en zijn een uitstekende biotoop voor verschillende insecten, vogels en kruiden. Om deze projecten te realiseren geeft de provincie Antwerpen een subsidie van 7 000 euro aan onder meer Bosgroep Antwerpen Zuid, waar alle gemeenten uit de Zuidrand deel van uitmaken. (EM)

%d bloggers liken dit: