Brand bij garage Beerens onder controle, ramen en deuren mogen terug open

AARTSELAAR – De brand bij garage Beerens aan de Boomsesteenweg is onder controle. Omwonenden mogen ramen en deuren terug openen om goed te luchten. De brandweer blijft vanavond en vannacht ter plaatse. Hun aanwezigheid wordt wel stelselmatig afgebouwd.

De brand ontstond rond 16 uur in een opslagplaats met banden. De schade aan het gebouw is enorm. Een werknemer van het bedrijf en een brandweerman werden door de rook bevangen en naar het ziekenhuis overgebracht. In de file werden ook enkele bestuurders onwel.

Op vraag van de brandweer werd de A12 in Aartselaar volledig afgesloten. Uit metingen bleek wel dat de rook niet giftig is. Buslijn 500 van en naar Boom kon zes haltes langs de Boomsesteenweg niet bedienen en werd omgeleid.

Volgens de brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland sloeg de brand door weggewaaide brokstukken over naar aanpalende bedrijven maar gelukkig zonder veel erg. Wie brokken heeft gevonden van de roetneerslag mag die gewoon bij het restafval sorteren. Wie groenten uit eigen tuin eet, wast ze best voor gebruik.

De A12 richting Antwerpen werd terug opengesteld rond 20 uur. In de richting Brussel is dat voorlopig nog niet het geval. (EM)