Brandweer zet paard terug recht

KONTICH – Niet alleen het verkeer en de voetgangers in onze zuidrandregio kregen gisteren te maken met heel wat glijpartijen bij het norse winterweer en de spekgladde wegen in onze Zuidrand van Antwerpen. Ook enkele dieren deelden blijkbaar in de brokken.

Aan een weide langs de Rompelei in de gemeente Kontich was gisterenmiddag een paard uitgegleden op een spekgladde betonnen plaat en al snel werd duidelijk dat het dier niet zelf meer rechtop kon en ook enkele bijgeroepen mensen konden hier niets aan verhelpen. Dus werd de lokale brandweer opgetrommeld die op hun beurt hun collega’s en meer gespecialiseerde team van de brandweer Rivierenland moest oproepen.

Ook een dierenarts kwam ter plaatse en gaf in afwachting van de brandweer het ongelukkige dier alvast enkele injecties. Uiteindelijk konden we met een kraan en banden het dier recht helpen en terug de weide inzetten vertelde men ons bij de brandweer van de gemeente Kontich. En gelukkig hield het paard aan zijn val geen ernstige verwondingen over.