Britse themaweken in cultureel centrum

AARTSELAAR  – Vanaf vandaag tot dinsdag 8 mei dompelt Cultureel Centrum Aartselaar haar bezoekers onder in het beste van wat Groot-Brittannië te bieden heeft. Al wat typisch Brits is komt voorbij: tea, whisky en comedy. Maar ook sappige verhalen en muziek uit de Golden Sixties.

Voor wie de typische Britse sfeer wil opsnuiven, staat er een uitstap naar Dover op het programma. De Britse Week start vandaag met de klassieker bij uitstek: Wachten op Godot. Na het succes van de Waalse Week, Die Deutschen Wochen en Lekkerbekken bij de Buren is The Next Stop: Great Britain. De culturele inspiratie komt deze keer van over het Kanaal. Vanavond start dit alles met  ‘Wachten op Godot’. Ensemble Leporello haalt de klassieker van Samuel Beckett vanonder het stof. Het absurde verhaal van Vladimir en Estragon die wachten op de mysterieuze Godot is al meer dan 60 jaar onderwerp voor allerlei interpretaties en speculaties. De onbeholpen pogingen van de wachtenden om de tijd te verdrijven en de hoop levend te houden zijn even lachwekkend als in-droevig. Het tot in de komma’s verfijnde samenspel van de acteurs – Leporello’s handelsmerk – slalomt tussen tragiek, waanzin en dolkomische slapstick.

Een vinnig en komisch gespeeld maar zuur portret van het leven: wachten op beterschap, op respect, op zachtheid en op warmte. Last-minute beslissers kunnen hun tickets bestellen via 03 877 28 75 of cultuur@aartselaar.be. Ook vanavond vanaf 19 uur kunnen er aan de balie nog tickets gekocht worden. Voor de informatie van de andere avonden van deze themaweek in het cultureel centrum Aartselaar kan je terecht op de website cultureelcentrumaartselaar.be of haal een brochure verkrijgbaar in het cultureel centrum, de bibliotheek, het gemeentehuis en tal van andere plaatsen in Aartselaar.

%d bloggers liken dit: