Burgemeester blij met kandidaat verkeersveilige gemeente

HOVE – Afgelopen dinsdag maakten gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde Luk Lemmens de namen van de 16 gemeenten bekend die in aanmerking komen voor de titel Verkeersveilige gemeente. Dit gebeurde in de Antwerpse Stadsschouwburg en ook onze burgemeester Koen Volckaerts was daar aanwezig.

Lokale Radio Frekwent gaf dit nieuws al afgelopen woensdag maar vroeg nu ook een woordje uitleg aan onze burgervader. “Ik ben heel blij met deze gelegenheid die de gemeente Hove geboden wordt.”

“Op het moment van de bekendmaking van de geselecteerde gemeenten, was ik zeer verrast dat de aanwezige leerlingen van onze Regina Pacis school luidruchtig en met veel jolijt hun vreugde te kennen gaven in de overvolle KNS. De voorstelling van “Fractie ven een seconde” door Rudy Claes en Stef Vanlee was een zeer emotionele voorstelling. De ganse zaal was muisstil. Het is een aanrader voor alle scholen.”

“Onze gemeente Hove, heeft tot op heden al heel goed gescoord op gebied van weinig of geen doden en zwaargewonden in het verkeer. Toch zie ik onze taak nog niet volbracht. Als verantwoordelijke voor veiligheid, mobiliteit, burgemeester en als ouder en papa is het mijn taak om te voorkomen dat er zich zware ongevallen kunnen voordoen. Ik wil van Hove een 100 procent verkeersveilige gemeente maken. ook wanneer ik daar heilige huisjes voor moet afbreken,” zegt de Hovese burgemeester Koen Volckaerts.