Burgemeester en politie doen een oproep tot waakzaamheid bij inbrakenplaag in Lint

LINT – Het mag nu echt wel duidelijk zijn. In Lint en nabije omgeving is er sinds enkele weken een inbrakenplaag aan de gang waarbij de inbrekers zelfs overdag hun slag slaan en waarbij de politie al enige tijd speurhonden en een helikopter inzetten. De facebookgroep ‘Ge zijt van Lint’ puilt uit van inwoners die melden dat er bij hen of bij de buren werd ingebroken. De politie die alles in het werk zet om deze dieven en hun bendes op te sporen hebben tot op heden nog niemand kunnen aanhouden en doen een beroep op de waakzaamheid maar ook op de burgerzin van de Lintse inwoners.

Ook burgemeester Harry Debrabandere roept nu op om zogenaamde Bins of buurtinformatienetwerken op te starten. ‘Niet dat dit alle inbraken zal tegengaan, maar het zorgt wel voor meer waakzaamheid. Als gemeentebestuur zullen we dit ondersteunen.’ Op 13 december om 20 uur is er alvast een infovergadering over Buurinformatienetwerken in de raadzaal van het Lintse gemeentehuis.

Een buurtinformatienetwerk is geen groepering van mensen die toezichtrondes houdt of patrouilleert, zoals velen denken. Een BIN is wel een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en de lokale politie en dat tot doel heeft het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen.  ‘In Lint hebben we sinds deze zomer zo een eerste BIN in de wijk Molenveld opgestart. Wij doen opnieuw een oproep aan bewoners om samen te werken met de buren en met de politie om het veiligheidsgevoel in je wijk te verbeteren’, zegt de Lintse Burgemeester in een open brief naar de bevolking toe. Deze brief kan je gaan nalezen op www.lint.be.

%d bloggers liken dit: