Burgercollectief WildvanHoof zet 12 schilderijen neer in de gemeente voor behoud van de open ruimte

Heel wat inwoners van Hove vragen zich af wat het verhaal is achter die prachtige schilderijen die sinds vorig weekend langs de straten te zien zijn.
Het gaat om “De twaalf werken van WildvanHoof!”.
 
Deze reeks van 12 unieke schilderen is van de hand van Francois Blommaerts, een gekend kunstenaar uit Hove. Ze vormen een eerbetoon aan het wild dat leeft in de groene open ruimtes in Hove. Maar ze zijn ook een reflectie van de liefde voor ons dorp zeggen ze bij de initiatiefnemers – vandaar de titel “WildvanHoof!”. WildvanHoof! is tevens de naam van een nieuw burgercollectief dat vreest dat Hove zijn karakter van rustige, groene, en landelijke gemeente zal verliezen door de niets ontziende bouwwoede van promotoren die de resterende open groene ruimtes willen verkavelen en vol bouwen.
 
Om de inwoners van Hove te sensibiliseren, en om het gemeentebestuur te wijzen op hun verantwoordelijkheden voor het behoud van het resterende groen in “de groene long van de zuidoostrand van Antwerpen”, wordt een petitie georganiseerd en creëerden ze een website waar alle info te vinden is. (www.wildvanhoof.be ), er is ook een Facebookpagina en een instagramaccount. De online petitie werd tijdens de eerste dagen na opening al erg vaak ondertekend – een bewijs dat deze kwestie de Hovese burger nauw aan het hart ligt.
 
Regioradio Zuidrand ging naar Hove voor een interview over dit alles met medeorganisator Wouter Coox.
 
%d bloggers liken dit: