Buurtbewoners schrikken van grote werken in Babbelkroonbos

LINT/LIER – Heel veel vragen aan Natuurpunt en de gemeentediensten de afgelopen dagen in de gemeente Lint. Wat zijn ze aan het doen in ons bos en zal het er ook blijven waren maar enkele vragen die er gesteld werden. Maar geen nood zeggen de mensen van Natuurpunt afdeling Land Van Reyen die ondertussen al ongeveer 18 jaar dit bos beheren.

“De laatste tijd verkeerde vooral de rand van het bos in een slechte staat en bij grondeigenaar Elia die hoogspanningsinstallaties in de buurt hebben staan kregen ze geregeld klachten over vallende takken aan de rand van het bos. Dus moesten we ingrijpen,” zeggen ze bij Natuurpunt.

“En na het opmaken van een bosbeheersplan zijn we gestart met de beheerswerken samen met Elia. Het zal er dan de komende dagen misschien wel dramatisch uitzien en vele dode bomen zullen moeten uitgedaan worden. Maar dit is een overmijdelijke ingreep die we moeten doen voor de verbetering van de natuurkwaliteiten en deze werken moeten het bos ook een stuk gezonder en veiliger maken voor de vele natuurwandelaars. Laat ons zeggen dat we een grote schoonmaak houden in het Babbelkroonbos in de gemeente Lint en op de grens van Lier. We kunnen er ook meteen bij vertellen dat de werken heel voorzichtig zullen uitgevoerd worden met de nodige aandacht voor fauna en Flora en ook worden er twee nieuwe wandelpaden aangelegd zodat het bos nadien zelfs nog iets groter wordt,” sluiten ze af bij Natuurpunt Land Van Reyen.