Buurtbewoners zien helihaven niet zitten

HOVE/LINT/KONTICH – Een buurtcomité probeert zich al enkele jaren te wapenen om de helikopterhaven aan de AED Studio’s te laten verbieden.

“Maar toen we tijdens de afgelopen feestdagen kregen te horen dat de Raad Van State in september van 2017 het verzet naast zich heeft neergelegd en minister Joke Schauvliege het dossier opnieuw moest behandelen en goedkeuren wisten we al dat de poppen opnieuw aan het dansen zouden gaan,” klinkt het bij het buurtcomité. “Ook al werden er bijkomende voorwaarden opgelegd zoals een verbod op vluchten op zon- en feestdagen, op vlieglessen en op plezier- of demonstratievluchten en het aantal vluchten beperkt wordt tot 10 per dag, 20 per week en 1.040 per jaar werd toch een milieuvergunning gegeven aan de NV Heliventure FTO.”

“De gemeente Hove is dan misschien niet direct betrokken partij maar wij gingen toch onze oren eens te luisteren leggen in onze gemeente. Daar kwamen we te weten uit goed ingelichte bronnen dat men zeker niet tegen de AED studio’s is,” zegt het comité.

“Want die zijn een meerwaarde voor zowel de entertainment industrie als voor de naambekendheid van de gemeente Lint en de grens met onze gemeente Hove. Maar waarom geen open dialoog tussen alle betrokken partijen zeggen ze in Hove. Want tot op heden wil Heliventure te veel het laken naar zich toetrekken. En de controles die de luchthaven van Deurne kan doen hier in Lint zullen momenteel nooit kloppen omdat ze in Deurne niet elke vliegbeweging kunnen traceren. Dat hebben de bevoegde mensen op de openbare vergadering zelf ook toegegeven. Dus begrijpen ze in Hove ook wel het verzet tegen deze helikopterhaven in de gemeenten Lint en Kontich . Maar in Hove zouden ze dus liever voor een open dialoog kiezen. U kan het al raden. Dit wordt zeker nog vervolgt als we weten dat er momenteel al tal van protestbrieven circuleren in diverse media en dat er zelfs overwogen wordt om een protestmars in het leven te roepen. En die kan er al erg snel komen.”

%d bloggers liken dit: