Buurtplatform Hoplr wordt gelanceerd in de gemeente Boechout

BOECHOUT – Volgende week start in Boechout een nieuw sociaal platform met de naam Hoplr. Het is een digitaal netwerk dat buurtbewoners dichter bij elkaar wil brengen en focust op sociaal engagement. Het werd maandag jl voorgesteld op de gemeenteraad.

Alle gezinnen in Boechout krijgen vanaf 5 maart een brief in de bus met meer informatie over het digitale buurtplatform Hoplr en een code om zich te registeren in hun wijk.

In Boechout zullen er drie wijken bestaan: Boechout-dorp, Boechout-Vremde en Boechout-wijken. Afhankelijk van waar iemand woont, behoort hij automatisch tot een bepaalde buurt.  “Via dit sociale buurtplatform kunnen buren spullen of diensten uitwisselen, activiteiten aankondigen, initiatieven lanceren, meldingen doen of elkaar gewoon beter leren kennen. In Boechout zijn er ook heel wat buurtcomités actief die volop van dit nieuwe platform zullen gebruik kunnen maken”, legt burgemeester Koen T’Sijen uit.

“Hoplr is dus het ideale instrument om de sociale cohesie in de wijken te versterken. Het is een positief platform waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten en contacten leggen met je buren. Iedereen beslist zelf of hij of zij deelneemt aan Hoplr.”

“Ook de infovergaderingen, werkzaamheden en speciale verkeersmaatregelen zullen we lanceren op dit sociaal platform,” zegt Annemie De Wolf, diensthoofd communicatie in de gemeente Boechout