Carnavalvereniging Karnamor krijgt een erg zware klap te verwerken op een goede maand voor de jaarlijkse 3-daagse in Mortsel

Bij omstaanders vieren we dit jaar een jubileum zeggen ze in Mortsel. Maar in Carnaval kringen is 25 geen jubileum getal. Daar houden ze het gewoon op 25 jaar Karnamor. Want een jubileum is bij ons enkel het getal 11 of een veelvoud ervan. Maar ons 25 jarig bestaan wordt erg zwaar overschaduwd door het overlijden van onze stichter – Ere-voorzitter en President  Albert Vanderhoydonk die in 1994 de stad Mortsel opnieuw op de carnavalskaart heeft gezet na het stopzetten van de vorige grote carnavalvereniging in de stad.

En het was Albert die een jaartje later de aanzet gaf om een nieuw bestuur te kiezen en ermee verder te gaan. En zo werd Karnamor geboren die tot op heden jaarlijks de grootste carnavalstoet in onze regio laat uitrijden. Maar een paar jaar geleden werd Albert ziek. En hij moest geregeld een bal of stoet aan zich laten voorbij gaan. Ondertussen koos men in Mortsel en onder het toeziend oog van hun President een nieuwe voorzitter met Kevin Van Asch. Enkel maar om het carnaval in deze stad niet te laten verloren gaan. En nu op amper een goede maand voor het 25 jarig bestaan is Albert overleden aan een slepende ziekte.

De huidige voorzitter zegt: Hij was een groot voorbeeld voor mij, alles stond altijd in het teken van Karnamor! In het jaar 1997 ging ik in de winkel van hem een kostuum huren  voor carnaval op onze school waarop hij zij kom je niet naar het carnavalbal van Karnamor vanavond? (ik kende hem toen nog niet goed. Maar toch ben ik gegaan zegt Kevin.) En sindsdien ben ik bij Karnamor nooit niet meer weg geweest! In 2003 was ik Prins van Mortsel dankzij Albert! Hij was een echte vriend en heel erg geliefd. Zo kregen we de laatste dagen honderden telefoontjes van mensen die hun medeleven willen betuigen. Ook in Nederland en Duitsland werd onze President op handen gedragen. Dat blijkt uit de vele steunbetuigingen uit onze buurlanden.

Ons 25 jarig bestaan gaat door zegt men in Mortsel. Maar er zal menig  traan worden weggepinkt de komende weken en maanden. Ook regioradio Zuidrand keek jaarlijks uit naar onze ontmoeting met de immer altijd lieve man die Albert  Vanderhoydonk was. We willen ons medeleven betuigen aan zijn familie – zijn vele vrienden – de carnavalvereniging Karnamor en iedereen in onze regio die carnaval een warm hart toedraagt. We doken even in ons rijkelijk interviewverleden en vonden een interview met Albert uit 2015 toen we het met hem hadden over de reuzen die, ook al met zijn hulp, vanonder het stof werden gehaald in Mortsel. Beste Albert. We zullen je vreselijk missen. Carnaval in Mortsel zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor het carnaval in deze stad – onze regio en erg ver daarbuiten.

×

Hallo!

Klik op een de button hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar studio@radiozuidrand.be
× Heb je ons nodig