Cinekids zwaait al voor tiende maal de deuren open tijdens herfstvakantie

WILRIJK – Tijdens de herfstvakantie zwaait Cinekids opnieuw de deuren open in Wilrijk. Dit festival, dat zes dagen lang jeugdcinema combineert met een pak leuke activiteiten, is toe aan zijn tiende editie.

Van maandag 28 oktober tot en met zaterdag 2 november projecteert cultuurcentrum De Kern elke dag een kinderfilm op het witte doek. Op het programma staat Disneyklassieker Peter Pan (maandag 28 oktober), maar ook de Belgische jeugdfilm Binti (donderdag 31 oktober) en Dikkertje Dap (woensdag 30 oktober), gebaseerd op een boek van Annie M.G. Schmidt.

Kleinere kinderen kunnen dan weer genieten van de animatiefilms Let’s Dance (dinsdag 29 oktober) en Ernest & Célestine (vrijdag 1 november). Sunshine Barry en de discowormen is de feestelijke afsluiter van het festival op zaterdag 2 november. De films beginnen altijd om 14 uur.

Cinekids eindigt echter niet in de cinema. Ook voor en na de film zijn er elke dag activiteiten gepland. Die gaan van dans- en knutselateliers en vertelmomenten in de bib tot een smakelijke kinderbrunch (op vrijdag 1 november), een optreden van een kinderkoor (donderdag 31 oktober) en een discofeest (zaterdag 2 november).

Voor en na de film kunnen kinderen elke dag naar hartelust experimenteren in het medialab van J.E.F. Daar mogen ze onder meer zelf deejayen met geluid en beelden en hun eigen hologram creëren.

Ook de Wilrijkse jeugddienst viert mee met een driedaags filmdorp boordevol spelletjes, workshops en avontuurlijke activiteiten die allemaal in het teken staan van de vertoonde films.

Het Vlaams Stripcentrum plaatst een tentoonstelling in het cultuurcentrum en Bibliotheek Bist toont kunstwerken van de leerlingen van de Academie Wilrijk.

Het volledige programma van films en activiteiten is terug te vinden op www.ccdekern.be/cinekidsfestival. Daar kunnen ook tickets worden besteld.

Een filmticket voor kinderen kost vijf euro, volwassenen betalen zes euro in voorverkoop of zeven euro aan de kassa.
Behalve de films en de brunch zijn alle activiteiten gratis. Ouders dienen hun kinderen wel vooraf in te schrijven voor de workshops van dinsdag 29 oktober en de kinderbrunch op vrijdag 1 november.

De meeste films en activiteiten vinden plaats in het cultuurcentrum De Kern. Maar de Cinekids wijken ook regelmatig uit naar de Bibliotheek Bist, het Wilrijkse gemeenschapscentrum en de jeugddienst, allemaal op een steenworp van het cultuurcentrum. (EM)

%d bloggers liken dit: