CO vergiftiging blijft nog steeds De Stille doder nummer 1. Regioradio Zuidrand geeft tips hoe je CO vergiftiging kan voorkomen.

Het is bar koud in Vlaanderen en dus is de gelegenheid groot dat er problemen kunnen komen door CO-vergiftiging zoals die er de laatste dagen al waren in Gent door CO-intoxicatie dat je snel kan opmerken door het krijgen van hoofdpijn en braakneigingen. Maar nog altijd best kan voorkomen. U regioradio geeft enkele tips met je mee : Schaf uitsluitend veilige verwarmingstoestellen aan. Laat deze toestellen installeren en regelmatig onderhouden door een vakman.

Gebruik geen extra verwarmingstoestellen (op basis van een vlam) met olie of gas zonder ze aan te sluiten op een schoorsteen – Zorg voor voldoende ventilatie in de woning – Zorg ervoor dat de schoorsteen goed werkt. Dit heeft te maken met de constructie zelf, de weersomstandigheden, de intensiteit waarmee de kachel brandt en de kwaliteit van de luchtafvoer. Zelfs een gasmasker doet dat niet als het niet voorzien is van een speciale filter. Regioradio Zuidrand wenst je alvast vele veilige en warme momenten toe.

%d bloggers liken dit: