Cultureel Centrum Aartselaar draait op volle toeren

Cultureel Centrum Aartselaar is aan haar 28e seizoen bezig. Dat de bewoners van Aartselaar en omstreken het aanbod weten te smaken, bewijst de ticketverkoop. Cultuurbeleidscoördinator Nele Jacobs blikt terug op de eerste helft van het afgelopen seizoen. Ook werpt ze een blik vooruit op de komende maanden.


‘Ons seizoen loopt van eind september 2019 tot eind mei 2020. Met ons aanbod proberen we een breed publiek aan te spreken. Muziek, humor, theater… gevestigde waarden maar ook jong talent bieden we een podium. Deze mix schijnt goed te werken. De afgelopen maanden waren bijna alle zitjes in onze zaal bezet. Zowel abonnees die vier à zes voorstellingen per seizoen meepikken als personen die eerder sporadisch afzakken naar het CC vinden de weg naar ons.’ zegt Nele Jacobs, cultuurbeleidscoördinator. Grote namen zoals Eriksson Delcroix, theatergezelschap Baar met o.a. Warre Borgmans en Dimitri Leue en Johan Petit van het MartHa!tentatief deden de zaal al goed vollopen dit najaar.

 

‘In december staan nog Stef Bos, Jef Neve & Nathalia en Studio Guga in Aartselaar op de planken. Voor deze bekende artiesten vlogen de tickets de deur uit. Dat we met uitverkochte zalen het jaar kunnen afsluiten is heel mooi. Het toont aan dat we goed bezig zijn en dat de Aartselarenaren ons programma weten te appreciëren.’ Van zaterdag 21/12 t.e.m. maandag 6/1 is de cultuurdienst gesloten. ‘Dan is het tijd voor onze medewerkers om even de batterijen op te laden. Het nieuwe jaar neemt alvast een vliegende start met de uitverkochte voorstelling ‘Bossemans en Coppenolle’ van Loge 10. Verder belooft het weer een divers programma te worden. Lachen kan met de geestige show vol sketches en liedjes van Van der Laan en Woe. Bij onze Noorderburen spelen ze al jaren voor uitverkochte zalen en strikken ze wekelijks zo’n 1,5 miljoen kijkers met hun muzikaal satirische show. Nu zakken ze voor het eerst af naar België. In februari brengt Tiny Legs Tim zijn laatste plaat ‘Elsewhere Bound’. Deze smeltkroes van Blues, Soul en Rumba is ideaal om de beentjes los te gooien.’ Naast diverse voorstellingen voor jongeren en volwassenen organiseert de cultuurdienst heel wat workshops. Creatieve ateliers, digitale cursussen of lezingen… Aan iedereen wordt gedacht. Een cultuurcheque uit Aartselaar is dan misschien wel het ideale geschenk onder de kersboom dit jaar. Alle info over dit geschenk of alle voorstellingen in onze cultuurtempel is na te lezen op de website www.cultureelcentrumaartselaar.be. sluiten ze af in de gemeente Aartselaar

%d bloggers liken dit: