‘Cultuur bij je buur’ brengt vier voorstellingen in de natuur van Edegem

EDEGEM – ‘Cultuur bij je buur’ brengt dit jaar opnieuw vier voorstellingen vol verhalen en muziek op een zomers plekje in een tuin of park Edegem.

Schepen Koen Michiels (N-VA): ‘Ik kijk al uit naar de gezinsvoorstelling ‘De aardmannetjes’. Dat wordt vast een even groot succes als vorig jaar. Meneer Zee is een rasechte verteller die zowel jong als oud steeds opnieuw weet te boeien. Zijn voorstellingen baden in een apart sfeertje. Een dikke aanrader, net als de rest van ons gevarieerd programma.’

Een overzicht:

*Dinsdag 2 juli om 14u30: De aardmannetjes (Meneer Zee): Sprookjes kan je overal vinden: in een verlaten huis, in een donker bos of een oude kast. Maar de spannendste, grappigste, gevaarlijkste sprookjes komen van onder de grond. Want daar leven de aardmannetjes. Meneer Zee is een gewiekste sprookjessprokkelaar die zelfs drie dagen met zijn blote voeten in een pot willen gaan staan om ze te vinden. Kom luisteren en ga mee op zoek naar sprookjes die je nog nooit gehoord had. Aardmannetjes’ is een gezinsvoorstelling voor iedereen vanaf vijf jaar. Waar? Woonzorgcentrum Immaculata, Oude Godstraat 110 (bij mooi weer in de tuin van het woonzorgcentrum, bij regenweer in café Kletskop).

*Donderdag 25 juli om 20 uur: Les Tzigales: Les Tzigales brengen swing-, musette- en Gypsy Jazz-muziek gekleed in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Op het programma staan zowel klassiekers uit het genre, als eigen composities. Een concert van Les Tzigales is dan ook boeiend als het leven zelf. Zomerse klanken van dit een enthousiast ensemble in het prachtige kader van het Hof Ter Linden. Bij mooi weer zit men buiten, als het regent bezet men het ronde salon van het kasteel. Toeschouwers dienen wel een stoel mee te brengen. Waar? Kasteel Hof Ter Linden, Drie Eikenstraat 3.

*Zaterdag 10 augustus om 20 uur: Zomers vertellement ‘Diamanten in de tuin’: Terug wegens groot succes: het zomers vertellement van de Edegemse Historische Gidsen. Weet jij nog niet wat de band tussen Edegem, Berchem en Brecht is? Kom het dan snel ontdekken in de tuin van de muziekacademie. Een tip: het heeft te maken met een 100 jaar oude diamantenroof. Tijdens ‘Diamanten in tuin’ doen gidsen het hele verhaal uit de doeken. Breng wel je eigen stoel mee. Dit is een herneming van het verhaal van vorig jaar. Waar? Muziekacademie Edegem, Terelststraat 69. Opgelet: de academie is met de wagen enkel toegankelijk van de kant van de Prins Boudewijnlaan.

*Woensdag 21 augustus: ‘Comedy in de Hoogmis’: Een mysterie. Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Net als vorig jaar trakteren we onze inwoners samen met de Hoogmis op een comedyavond van de bovenste plank. Hou de websites en sociale media van gemeente Edegem en de Hoogmis in de gaten. Ik beloof dat het een klepper wordt.’ Waar? Hoogmis, Strijdersstraat 18.

De vier voorstellingen zijn gratis. Reserveer wel best op voorhand je plekje via het e-loket, bij de cultuurdienst of de bibliotheek. (EM/ Foto FB bibliotheek Edegem)

%d bloggers liken dit: