Daders van plofkraak op Bpost in Boechout vandaag veroordeeld

ANTWERPEN – De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tien Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in onder meer de plofkraak op het B-post kantoor in Boechout op 13 juni 2018.

Voor Boechout was er al een plofkraak in het KBC-filiaal in Tielt-Winge en B-post in Buggenhout, en nadien volgden er nog kraken op B-post-kantoren in Lummen, Sint-Laureins en Stekene.

Ze kregen celstraffen van drie jaar deels met uitstel tot dertien jaar effectief.

In Boechout spoten ze – net zoals op de andere plaatsen – gas in de automaten waarna ze die via lange elektriciteitskabels, die met een stroomstootwapen waren verbonden, tot ontploffing brachten.

Na de plofkraak in Boechout startte de gerechtelijke politie van Antwerpen een onderzoek, samen met het federaal parket, de Nederlandse gerechtelijke autoriteiten en het gespecialiseerde plofkraakteam van de Nederlandse politie.
Uiteindelijk werden zowel in Nederland als in België vier verdachten opgepakt, allen Nederlanders tussen 21 en 31 jaar. Ze werden veroordeeld voor zware diefstal, criminele organisatie en opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand.

Ze maakten in totaal 560 000 euro buit. (EM)

%d bloggers liken dit: