DansAteljee krijgt renteloze lening

KONTICH – Na voetballen, schieten op de schietstand, jezelf uitleven op de speeltuigen van Airzone en paardrijden kan je binnenkort ook terecht om te gaan of leren dansen aan de Meylweg in de gemeente Kontich.

Tijdens de jongste gemeenteraad werd aan het Dansateljee een renteloze lening van 1.350.000 euro goedgekeurd voor een nieuwe dansinfrastructuur aan de Meylweg in Kontich. Momenteel beschikt het Dansalteljee over enkele danszalen aan de Pronkenbergstraat in Kontich Kazerne die de gemeente al vele jaren huurt voor deze vereniging.

“Maar uiteraard keken we toch al even uit naar een grotere ruimte van onszelf zeggen ze bij deze hoogstaande dansvereniging. Het zal ongeveer 700 vierkante meter groot worden of 3 keer zo groot als nu. Dat zal worden gebouwd met ook voor een groot stuk eigen middelen samen met een subsidie van de Vlaamse overheid en nu dus ook de renteloze lening van het gemeentebestuur,” zegt schepen van Sport Pieter Defoort in de gemeente Kontich. De club bestaat tenslotte ook al 17 jaar en telt om en bij de 500 leden.