De Kannaballi’s – Joke Emmers en An Melis – komen naar Aartselaar

AARTSELAAR – De Kannaballi’s (Joke Emmers en An Melis) hebben hun oog laten vallen op Papoea Nieuw-Guinea, je weet wel, dat gebied waar af en toe eens een mens op het menu stond. Ze brengen een verhaal over kannibalen, Japanse sumoworstelaars, het neusje van de zalm, een neergestort vliegtuig en geluksbrengers. En over Salani, een zevenjarig kannibaaltje dat echt geen vlees lust. Kunnen ze hun verhaal uitvertellen of worden ze zelf een smakelijk brokje?

Kom het te weten op zaterdag 8 december van 16u30 tot 18 uur in CC ’t Aambeeld in Aartselaar. Na de voorstelling maakt men samen lekkere sushi die meteen kan worden opgegeten. Tickets kosten negen euro (zes euro voor minderjarigen) en zijn te bestellen via www.ccaartselaar.recreatex.be.

De actrices zelf omschrijven De Kannabali’s als een vorm van speltheater. Joke Emmers: ‘Wij brengen altijd vertellingen over een werelddeel. Nu wilden we iets doen rond Nieuw-Zeeland of Papoea Nieuw-Guinea. Uiteindelijk is het dat laatste geworden. Ik vond het een goed idee om het meteen te hebben over vlees of geen vlees. In het verhaal laat ik een jongetje, dat eigenlijk vegetariër is, tussen de kannibalen belanden. Daar komt hij iemand speciaal tegen, waarmee hij goede vrienden wordt. Hij gaat mee naar het dorp van de kannibalen, die al verlekkerd zijn op een hapje mensenvlees. Salani zal er echter alles aan doen om hen dit te beletten. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar en leuk om met heel de familie te bezoeken. Er zitten zowel mopjes in voor de ouderen als voor kinderen.’

Joke Emmers (33) werd geboren in Neerpelt en studeerde in 2012 af aan de richting acteren aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Als stagiaire speelde ze mee in ‘Tartuffe’, later volgde er een solovoorstelling:‘Damiët’. In 2013 verscheen ze voor het eerst op (de Nederlandse) televisie in ‘Charlie’. Een jaar later ging ze opnieuw solo in ‘La bête’, dat in Parijs in première ging. Sinds 2015 speelt ze op regelmatige basis bij Toneelgroep Maastricht onder regie van Servé Hermans. Onder B12vzw maakt ze eigen werk, zoals ‘I used to love to look at the ocean’ en ‘Vogelvrij.’ Op televisie kennen we haar van ‘Den elfde van den elfde’, ‘Beau Séjour’ en ‘Callboys’ of van haar – voor de ene aanstekelijke, voor de andere irritante – lach in ‘De slimste mens ter wereld.’

Joke kent haar ‘medespeelster’ al een hele tijd. ‘Toen ik nog in Neerpelt op de academie zat, kreeg ik les van An Melis. Zij heeft mij warm gemaakt om actrice te worden. (EM/Foto CC ‘t Aambeeld)

 

%d bloggers liken dit: