De mammobiel komt naar Hove

HOVE – Een mammobiel is een bus die speciaal is ontworpen voor het maken van een mammografie, een röntgenfoto van de borsten. De mammobiel staat van 20 februari tot en met 6 maart 2018 aan het dienstencentrum aan de René Verbeecklaan 3 in de gemeente Hove.

De Mammobiel Antwerpen is al 25 jaar actief in gemeenten en wijken waar geen vaste mammografische eenheid is gevestigd. Alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar krijgen een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing. Op de uitnodigingsbrief staat een afspraak (datum en uur) vermeld. Indien dit niet past voor je kan je bellen naar het gratis nummer 0800 / 60 160 om de afspraak te wijzigen. Zonder afspraak kan je geen onderzoek laten uitvoeren in de mammobiel.

De screeningsmammografie is om de twee jaar gratis voor wie aangesloten is bij een Belgisch ziekenfonds. Enkel de vrouwen die de voorbije twee jaar geen mammografie lieten maken, ontvangen dus een uitnodiging. Het onderzoek is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen. Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker kan je terecht bij je huisarts of gynaecoloog en het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 / 60 160 of op de website www.bevolkingsonderzoek.be .