De passie brengt vanavond 10000 bezoekers naar de stad Lier

LIER – Vandaag, zaterdag 24 maart 2018,  wordt om 20 uur op de Grote Markt ‘De Passie’ opgevoerd. Dit multimediaal spektakel met muziek, toneel en projecties, handelt over de laatste dagen van Jezus en zijn leerlingen.

‘De Passie’ wordt opgevoerd door meerdere bekende Vlamingen en lokale talenten. De voorstelling zal bijgewoond worden door bijna 10.000 toeschouwers zegt men fier in de stad Lier. ‘De Passie’ werd reeds opgevoerd in Merchtem in 2014 en in Ieper in 2016. Het is een verhaal over vriendschap, macht, verraad en verzoening, lijden en opoffering, zwakte, idealisme, afkeer en ongeloof, liefde, dood en verdriet, nieuw leven en hoop. Het initiatief gaat uit van vicaris Wim Selderslaghs, Kaatje De Meester, Filip Ceulemans en Anke Mertens.

Als aanloop naar ‘De Passie’ werd het Passiekruis vanaf aswoensdag door jongeren vanuit Ieper naar Lier gedragen en zal vanavond net voor het spektakel ook op de grote markt aankomen. De hoofdrollen van de passie worden vertolkt door ondermeer  Pieter Jan De Paepe , Free Soufria en  Mark Tijsmans.  ‘De Passie’ wordt vanavond opgevoerd van 20 tot 21.30 uur op de Grote Markt in Lier met 8.000 staanplaatsen en voorbehouden plaatsen voor rolstoelgebruikers, en 1.100 tribuneplaatsen.

olang de voorraad strekt kan je tickets verkrijgen via een mail naar info@depassie.be.Maar nu al vragen de organisatoren om erg vroeg naar de grote markt in Lier af te zakken als je er graag wil bij zijn.