De Ronde van Mortsel vanavond in Mortsel Dorp

De Ronde van Mortsel trekt vanavond weer door en rond de trots van Mortsel Dorp met de mooie Sint-Benedictuskerk op de vooravond van de jaarmarkt. Vanavond is het weer zover. Honderden lopers trekken weer door Mortsel-dorp. Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een zestal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn ze erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. Ze kregen toelating van pastoor Tom, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is.

Op het parcours word voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd. En dat zal dit jaar niet anders zijn tijdens de al 5 editie van De Ronde van Mortsel.  Het concept van de drie rondes blijft ongewijzigd : om 17:45 start de mini ronde voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen begeleid door ouders, grootouders,… 1, 2 of 3 rondjes van 250 m rond en door de Sint-Benedictuskerk. Op hun weg vinden ze enkele aangepaste hindernissen.

Om 18:15 klinkt het startschot voor de speelse ronde voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden.. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km, alleen, met familie, in groep, verkleed,… met gekende en een aantal nieuwe hindernissen.

En tenslotte om 19:00  vertrekken de lopers voor de sportieve ronde, waar de deelnemers de ronde van 3 km één, twee of drie maal afleggen. De speelse hindernissen zijn dan wel verdwenen, de gebouwen blijven open! Je deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. Je kan vanavond nog ter plaatse inschrijven vanaf 17.30 tot

18.45 in de refter van de basisschool De Tandem in Mortsel.

%d bloggers liken dit: