De website www.kempen.be in een nieuw kleedje

REGIO – Ideeën sprokkelen, je vakantie plannen én een fijn logeeradres kiezen, het kan allemaal op de vernieuwde website www.kempen.be.

Met de gloednieuwe website wil Toerisme Provincie Antwerpen nog meer inspireren en informeren. Dat gebeurt met sfeervolle foto’s, aanraders op maat van de hedendaagse toerist en alle nieuwe Kempentoppers. Een uitgekiende digitale strategie moet de aantrekkingskracht van de Kempen als toeristische bestemming verder verhogen.

Mee door de opgemerkte Kempenkuur campagne en de bijbehorende, massaal bekeken video’s klokte www.kempen.be eind 2017 af op ruim 330.000 bezoekers, bijna dubbel zoveel als in 2016. Gemiddeld bleven de bezoekers 2,38 minuten online en bekeken ze 2,59 pagina’s.

Inspiratie en informatie
“Met deze nieuwe website leggen we de lat weer hoger. Zo willen we de bezoekers nog langer online houden. Dat doen we door een uitgebalanceerde mix van inspiratie en informatie. Grote foto’s zetten de troeven van de Kempen in de verf,” vertelt Jan De Haes, gedeputeerde voor Toerisme.

“Met info op maat gaan we zelfs een stapje verder: zo bundelen we activiteiten voor families en groepen of verzamelen we hartverwarmende winteruitjes. Uiteraard vindt de toerist er ook een volledig overzicht van het logiesaanbod in de Kempen. Van basic en budgetvriendelijk tot heerlijk luxueus.”

Digitale strategie
De nieuwe website vormt de spil van een ambitieuze digitale strategie om de Kempen als toeristische regio verder op de kaart te zetten. Naast Facebook, ruim 13.000 likes in 2017 of dubbel zoveel als in 2016, kiest Toerisme Provincie Antwerpen ook voor Instagram.

“Geen sterkere tool in je communicatie dan beelden. We investeren al jaren in professionele fotografie. Ook beelden van toeristen krijgen binnenkort een platform op www.kempen.be. Dat doe je door je favoriete Kempenkiekje te posten met #herinneringenmaken en #kempen,” licht Bie De Busser, regiomanager Kempen toe.

Kempentoppers 2018
Wat worden de toppers in 2018? Het is alvast uitkijken naar de nieuwe Kempentocht, een avontuurlijke, quasi volledig offroad wandelvakantie. Op de Kempense Heuvelrug rond Kasterlee volgen de eerste concrete realisaties in het kader van het project ‘De Slapende Reus’. En vanaf dit voorjaar logeer je met de hele familie in een melktank op de boerderij.
Hoe blijf je op de hoogte van alle nieuwe toeristische projecten? Door regelmatig www.kempen.be te checken of je te abonneren op de nieuwsbrief.

PRAKTISCHE INFO
Zin in een deugddoende vakantie in de Kempen? Plan je trip op www.kempen.be.
Abonneer je op de nieuwsbrief voor extra aanraders en acties.

%d bloggers liken dit: