Derby tussen K. Lierse S.K. en KFCO Beerschot Wilrijk ontsierd door supporters

LIER/WILRIJK – Blijkbaar hebben de beide supportersclans van deze derby in de proximus league er een patent op als ze tegen elkaar voetballen. Ook vorige keer op 13 augustus 2017 waren er rellen voor de wedstrijd aan een supporterscafe van SK Lierse in de nabijheid van het stadion. Nadien even tijdens de wedstrijd en vooral na de wedstrijd toen enkele supportersbussen van Beerschot Wilrijk werden aangevallen in het centrum van de stad Mortsel door zogenaamde Antwerp supporters.

En ook gisteren was het weer van dat. Al van voor het begin van de wedstrijd werden een hele resem vuurpijlen uit beide supportersvakken naar het speelveld gelanceerd. Maar wat nog erger was dat beide harde kernen supporters de vuurpijlen ook naar elkaars vak begonnen te schieten. Rede genoeg om de wedstrijd al met 5 minuten vertraging te laten beginnen. En toen even na de pauze SK Lierse op een 2-0 voorsprong kwam was dit het startsein voor nog meer heibel en problemen in het bezoekersvak met Beerschot Wilrijk supporters. En weer werd de wedstrijd stil gelegd. En nu voor bijna 20 minuten.

Enkel toen beide kapiteins de supporters tot rede kregen kon er worden verder gevoetbald. Al moet gezegd zijn dat de opgeroepen ordediensten nog de handen vol hadden om ook net buiten het stadion de beide supporterclans uit elkaar te houden. Een mens zou haast vergeten dat voetbal een feest zou moeten zijn en dat in dit geval SK Lierse de wedstrijd wist te winnen met 2-1.

%d bloggers liken dit: