Derde heruitgave voor Tranen over Mortsel

MORTSEL – Het is al de derde uitgave van dit schitterend geschreven boek van auteur en historicus Pieter Serrien.

De datum 5 april 1942, zal voor altijd een zwarte bladzijde blijven voor de stad Mortsel en ver daarbuiten. Die dag vielen er 936 doden en vele gewonden bij een bombardement van Amerikanen op de stad Mortsel.

Wat omschreven werd al Friendly Fire werd voor Mortsel, de wijk Oude God en onze regio een afschuwelijke dag. Het bombardement op een vliegtuigfabriek mislukte en de meer dan 600 bommen misten hun doel en vielen grotendeels op de wijk Oude God met de zware balans als gevolg.

“Het boek Tranen over Mortsel vertelt alles over deze zwarte dag en de gruwel van de oorlog. Ik ben voor mijn boek vooral op zoek gegaan naar mensen die het hebben meegemaakt. Ik wou een boek maken met getuigenissen van hen. Zij konden de oorlogsgruwel het best beschrijven. Het zijn allemaal beklijvende verhalen geworden,” zegt auteur Pieter Serrien.

Van het boek zijn ondertussen al duizenden exemplaren verkocht. Maar er blijft vraag naar en precies tien jaar na het verschijnen van de eerste uitgave is er nu de derde uitgave met onder meer foto’s die nog nooit gepubliceerd werden en nieuwe verhalen van onder meer verzetsmensen die het allemaal hebben meegemaakt. Ook de lijst van de 936 slachtoffers is bijgewerkt.

Tranen over Mortsel is uitgegeven door het Davidsfonds en meer informatie erover vind je via de website www.5april.be of uiteraard in de betere boekenwinkels.