Derde slachtoffer van ramp in Wilrijk treedt voor het eerst naar buiten

WILRIJK – Kathy Watterniaux-Peeters (40) is het’ derde slachtoffer’ van de ramp aan het Ridderveld in Wilrijk. Tot nu toe bleef zij op de achtergrond. Dani De Rouck had een crowdfundingactie voor haar opgestart, los van de officiële inzamelingactie en dat vonden die niet kunnen. Nu treedt zij voor het eerst naar buiten.

‘Ik ben één van de zwaarst getroffen slachtoffers. Ik woon in Ridderveld 10 en mijn huis werd helemaal vernield. Dani De Rouck van de Vlaamse Liga van Fibromyalgia-patiënten was zo vriendelijk om voor mij geld in te zamelen. Laat me duidelijk zijn: dat is gebeurd nog voor er een officiële actie werd opgestart.’

‘Tot mijn verbazing moest ik lezen dat KW (mijn initialen dus) niet bestond en dat men het raar vond dat er van buiten het district iets organiseerde. Het was ook helemaal niet de bedoeling dat men er mijn medische kosten mee zou vergoeden. Die mevrouw wilde me gewoon zo vlug mogelijk aan nieuw tekenmateriaal en een nieuwe viool helpen. Ik vind het ongelooflijk jammer dat men haar betichtte van frauduleuze praktijken.’

‘Ondertussen werd het geld geblokkeerd. Ikzelf zit in een revalidatiecentrum en mijn linkerarm is verlamd. Ik weet niet hoelang ik hier zal moeten verblijven en of ik ooit mijn arm nog zal kunnen gebruiken. Op het ogenblik van de ontploffing was ik viool aan het studeren.‘

‘Er staat 345 euro op de rekening. Wanneer je daar de kosten aftrekt gaat het dus over een netto bedrag van ongeveer 300 euro. Tot overmaat van ramp werden wij nog een keer met de vinger gewezen omdat er een ‘grote’ storting van 2 500 euro was opgekomen maar dat was een vergissing. Iemand was vergeten een komma in te tikken.’

Dani De Rouck bevestigt het verhaal. ‘Men heeft met mij contact opgenomen vanuit de officiële crowfundingactie met het vraag om het geld aan hen door te storten maar zo werkt het toch niet. Omdat ik al die heibel én de beschuldigingen beu was heb ik de rekening geblokkeerd. Van de politie heb ik nooit iets gehoord.’

Kathy en haar moeder gaan vanavond naar de ‘slachtofferavond’ die wordt georganiseerd door de dienst slachtofferhulp van de Antwerpse politie in het Wilrijks districtshuis waar alle benadeelden hun zeg mogen doen. (EM / Foto Pascale Daeleman)

%d bloggers liken dit: