Deze tien restaurants uit de Zuidrand staan in de nieuwe Gault&Millau

MORTSEL – Vandaag maandag werd voor de zestiende maal de Gault&Millau, de toonaangevende restaurantgids voorgesteld. Hierin prijken 1 327 adressen van restaurants, waarvan tien uit de Antwerpse Zuidrand.

Op nummer één staan Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve uit Kruishoutem met 19,5 op 20. Derde is L’air du Temps uit Liernu (19). Op de zevende plaats staan drie restaurants uit de stad Antwerpen met achttien punten: The Jane, Lunch-Lounge Het Gebaar en ’t Zilte.

Dit zijn de restaurants uit de Zuidrand die in de gids worden vermeld: De Schone van Boskoop uit Boechout (17), La Rose uit Edegem (14,5), Butcher’s Dining uit Hove (14) Jacqueline uit Boechout en Vintage uit Kontich (13,5), De Ganzenpoel uit Kontich en La Terrazza uit Wilrijk (13), Cabanelf uit Edegem, Condacum uit Kontich en Cavalieri uit Mortsel (12). (EM)