Dienst Burger van de gemeente Boechout werkt voortaan enkel op afspraak

Vanaf maandag 3 mei zal de dienst Burger van de gemeente Boechout enkel nog op afspraak werken. Een afspraak maken doe je eenvoudig en snel via www.boechout.be/afspraak. “Zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers heeft dit grote voordelen”, zegt burgemeester Koen T’Sijen.

Om de aanvraag en aflevering van officiële documenten en attesten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werkt de dienst Burger van de gemeente Boechout vanaf maandag 3 mei enkel nog op afspraak. Een afspraak maken doe je digitaal via www.boechout.be/afspraak.

“Het werken op afspraak brengt zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers van de dienst Burger heel wat voordelen met zich mee”, zegt burgemeester Koen T’Sijen, bevoegd voor burgerzaken. “Als bezoeker hoef je niet langer aan te schuiven in de rij, plan je vooraf een afspraak op een moment dat het jou past én kom je ineens bij de juiste medewerker terecht”, legt hij uit. “Ook de kwaliteit van de dienstverlening zal er enkel maar op verbeteren”, vult schepen van digitale dienstverlening Philip Verstappen aan. “Doordat onze medewerkers op voorhand de reden van het bezoek kennen, kunnen ze zich beter voorbereiden”, zegt hij.

Voor steeds meer documenten hoef je trouwens sowieso al niet meer langs te komen bij de dienst Burger. Heel wat documenten, akten en attesten kan je eenvoudig en snel digitaal aanvragen via het e-loket van de gemeente (www.boechout.be/e-loket).

Nieuwe openingsuren op woensdag

Bij de dienst Onthaal van het Administratief centrum Burger en Welzijn kunnen bezoekers zonder afspraak langskomen. Belangrijke wijziging: vanaf woensdag 5 mei is de dienst Onthaal op woensdag doorlopend open van 8 tot 15 uur. Dit zijn de nieuwe openingsuren:

Dienst Onthaal:
Maandag 8-12 uur en 18-20 uur
Dinsdag 8-12 uur
Woensdag 8-15 uur (nieuw!)
Donderdag 8-12 uur
Vrijdag 8-12 uur

Dienst Burger:
Enkel op afspraak: www.boechout.be/afspraak

Dienst Welzijn:
Maandag 9-12 uur en 18-20 uur

Dinsdag 9-12 uur

Woensdag 9-12 uur

Donderdag 9-12 uur

Vrijdag 9-12 uur

Permanentie aanwezig. Omwille van de coronamaatregelen werkt de dienst Welzijn momenteel op afspraak.

Contact en info:

Koen T’Sijen, burgemeester en bevoegd voor burgerzaken, koen.tsijen, 0477 27 86 62

Philip Verstappen, schepen van Digitale dienstverlening, philip.verstappen, 0478 99 95 80

Administratief centrum Burger en Welzijn (IJzerlei 25, 2530 Boechout), onthaal, 03 460 18 40

Met vriendelijke groet,

%d bloggers liken dit: