Dienstencentrum De Populier omgevormd tot resto en huis voor de buurt

MORTSEL – Voor een mooie prijs de benen onder tafel schuiven. Met een gezellige babbel erbovenop. Dat kan vanaf eind december, begin januari in De Populier, Resto & Huis voor de buurt. Een plek waar iedereen welkom is. Ook als dat is om gewoon de krant te lezen.

In Mortsel is het concept van een buurtrestaurant de laatste jaren goed ingeburgerd. Zo verwelkomt De Plataan in de Meerminne iedere middag zo’n 190 mensen voor een gezonde maaltijd aan een betaalbare prijs. Het is bovendien een plek waar mensen elkaar ontmoeten bij een koffie en een stuk taart.

En nu krijgt ook de Guido Gezellelaan zijn eigen buurtrestaurant. Het dienstencentrum De Populier sluit eind volgende week tijdelijk haar deuren en wordt omgevormd tot De Populier, Resto en Huis voor de buurt.

De activiteiten die in De Populier plaatsvinden krijgen vanaf maandag 28 oktober tijdelijk elders een onderkomen. De ‘vaste klanten’ kregen dat vanmiddag te horen tijdens een informatiemoment. Uiteraard liggen die in de nabije omgeving.

De Populier wordt een plek waar jong en oud welkom is voor het avondeten, maar ook om er – zoals nu – deel te nemen aan allerlei activiteiten, in voor- en namiddag. Of om zomaar binnen te lopen voor een babbel.

Elke weekdag wordt de cafetaria geopend vanaf 13u30. Vanaf 17 uur kan men genieten van een gezonde en betaalbare maaltijd in het buurtrestaurant. De opening is voorzien eind december, begin januari.

Een buurtrestaurant is een gezellig, toegankelijk en laagdrempelig restaurant, waar iedereen van harte welkom is. Buiten het gewone tarief van negen euro voor een maaltijd (vijf euro voor kinderen), hanteren beide buurtrestaurants ook een sociaal tarief. Zo betalen mensen met een pasje van OCMW Mortsel 3,5 euro (kinderen één euro). 60-plussers betalen zeven euro.

Tegelijk is een buurtrestaurant ook een opleidingsplek voor laaggeschoolde medewerkers. Zij worden op de werkvloer opgeleid en begeleid, zodat ze kunnen doorstromen naar een job in het reguliere arbeidscircuit.

De uitbating van het Buurtrestaurant is in handen van Sense Mortsel vzw. Metsense heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het uitbaten van buurtrestaurants. (EM)

%d bloggers liken dit: