Dienstencentrum in de gemeente Hove zoekt vrijwilligers voor de boodschappendienst

Voor wie wat ouder en minder mobiel wordt, is boodschappen doen soms een hele opgave, en vaak zelfs helemaal onmogelijk geworden. Daarom hebben wij jaren terug al onze boodschappendienst in het leven geroepen zeggen ze in het dienstencentrum Ten Hove. Vrijwilligers die over een eigen wagen beschikken doen boodschappen voor de klant en krijgen daar een kilometervergoeding voor van 0,35 euro per gereden kilometer.

Sommige klanten gaan graag zelf mee. In dat geval betaalt de klant zelf zijn of haar boodschappen. Sommige mensen kunnen moeilijk zelf meegaan, in dat geval krijgt de vrijwilliger geld mee om de boodschappen te betalen. Het dienstencentrum zorgt ervoor dat de vrijwilliger goed verzekerd is: de omniumverzekering komt tussen bij stoffelijke schade, opgelopen tijdens een opdracht, waarbij jij als chauffeur in fout bent, de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die een vrijwilliger kan toebrengen aan derden tijdens het verloop van de rit en een bijkomende verzekering dekt de lichamelijke schade die een vrijwilliger kan oplopen tijdens het uitvoeren van een opdracht.

Je engagement is natuurlijk niet onbeperkt. Je kan zelf je grenzen leggen: wanneer je wel of niet boodschappen wil doen. Ben je geĂ¯nteresseerd? De boodschappendienst van Hove is gevestigd in het dienstencentrum, RenĂ© Verbeecklaan 3, 03 454 08 37, gv@ocmwhove.be.

Kom gerust eens binnen, dan geeft de centrumleider je graag nog meer informatie.

%d bloggers liken dit: