Digitale theaterwandeling in Aartselaars natuurgebied ‘De Reuken s’

Nu de theaterzalen leeg blijven, zoekt de cultuurdienst van Aartselaar naar toffe alternatieven. Met ‘De vos in het bos’ lanceren ze samen met theatergezelschap Anna’s Steen een gratis wandeling in natuurgebied ‘De Reukens’. Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar maken er op originele wijze kennis met bekende en minder bekende dieren uit fabels. Het enige wat je voor deze wandeling op kindermaat nodigt hebt, zijn je stapschoenen en een smartphone.

De ‘Vos in het bos’ is een digitale theaterwandeling voor families. Onderweg kruisen de wandelaars op het Reukenspad een hongerige vos die wel een lekker hapje lust: een malse eend, een kip die heerlijke stenensoep maakt of een haas die niet ten onder wil gaan. Ze maken ook kennis met een slim varken, een gewiekste raaf en zelfs een wolf!

Op verschillende plaatsen langs de wandeling staan paaltjes met een QR-code. Door ze te scannen, verschijnt er een filmpje. In totaal zijn er zes episodes van telkens zo’n 5 minuten. Het volledige parcours is 4,5 km.

Anna’s Steen is een gezelschap dat toegankelijk theater maakt voor een jong publiek. Toch zijn hun stukken ook leuk voor volwassenen. Ze weten steeds de juiste mix te vinden tussen sprookjesachtig en verrassend.

Geïnteresseerden kunnen nog tot aan het einde van de krokusvakantie deze theatrale wandeling op eigen houtje ontdekken. Wandelen hoeft niet enkel wandelen of saai te zijn. De ‘Vos in het bos’ is dan ook een leuke uitstap in de natuur met een flinke snuif theater. Inwoners die liever eens op ontdekkingstocht gaan buiten de gemeentegrenzen, kunnen voor de gratis theaterwandeling ook terecht in het gemeentepark van Lint en in Kontich.

Om de activiteit coronaproef te organiseren wordt gevraagd om:

  • te wandelen in je gezinsbubbel en/of met je vast knuffelcontact.
  • te wandelen buiten het gezin met max. 4 volwassenen (+12j) met mondmasker indien je 1,5m niet kunt respecteren.
  • een mondmasker te dragen wanneer een veilige afstand tot andere wandelaars niet gegarandeerd kan worden.
  • thuis te blijven bij ziektesymptomen of na contact met een besmet persoon.

Als tip geeft de cultuurdienst nog mee om zeker je telefoon op te laden voor je vertrekt.

%d bloggers liken dit: