Dikke Truiendag goed opgevolgd in onze Zuidrand

REGIO – Gisteren was het in de provincie Antwerpen de jaarlijkse Dikke Truiendag. Heel wat scholen hebben hier aan meegedaan en ook in onze zuidrandregio werd deze dag goed opgevolgd. De Dikke Truiendag werd mede ondersteund door het MOS of een samenwerking tussen de Vlaamse overheid, de 5 provincies en de Vlaamse gemeenschapscommissie. Ook in onze zuidrandregio deden heel wat scholen mee.

Zo was er in de Blokkenschool aan de Leon Gilliotlaan in Aartselaar les over de milieuproblematiek of leerden de leerlingen verstandig omgaan met energie. En zelfs de school werd er van truien voorzien.

In de Andreas Vesaliusschool in de gemeente Edegem was er een buitenspeeldag voor de kleuters en ’t Groen Schooltje aan de Boechoutsesteenweg in onze gemeente Hove had opgeroepen om zoveel mogelijk in groene kledij naar school te komen. Daar vormden de scholieren de vorm van een boom op de speelplaats.

“Met deze acties leren we kinderen omgaan met ons klimaat,” zei Rik Röttger, gedeputeerde van natuur en leefmilieu in de provincie Antwerpen.

“Want de leerlingen van vandaag zijn de volwassen burgers van morgen. De slogan van deze Dikke Truiendag luidde ‘van grijs naar frisgroen’.”

Deze diashow vereist JavaScript.