Dinsdag begint tweede fase her-aanleg Krijgsbaan in Mortsel

MORTSEL – Aanstaande maandag 26 augustus legt de aannemer de laatste hand aan het kruispunt van de Krijgsbaan met de Heirbaan. De riolering werd er vernieuwd en de rijweg heraangelegd. Dinsdagochtend 27 augustus gaat het kruispunt open en is de Heirbaan opnieuw bereikbaar vanaf de Krijgsbaan.

Aansluitend gaan de werkzaamheden verder op de Krijgsbaan tussen de Heirbaan en de Fortstraat (fase 2). Ook in deze zone komt er een nieuwe riolering en wegopbouw. De werken worden in twee delen uitgevoerd. Eerst werkt de aannemer aan de noordkant (rijrichting Wilrijk) en na een tweetal maanden verschuiven de werken naar de zuidkant (rijrichting Borsbeek).

Sinds het begin van de werken geldt er eenrichtingsverkeer op de Krijgsbaan tussen de Eggestraat en de Heirbaan. Enkel het verkeer richting Borsbeek kan via de Krijgsbaan de werken voorbijrijden. Verkeer richting Wilrijk volgt een omleiding via de E313 en de Antwerpse Ring (R1). Deze verkeerssituatie blijft van toepassing tijdens de volledige duur van de werken.

Voetgangers en fietsers kunnen de werken op de Krijgsbaan steeds in twee richtingen passeren via een afgeschermde doorgang langs de werkzone of via het fietspad aan de overkant van de straat.

Bewoners, bedrijven en hun klanten bereiken hun bestemming op de Krijgsbaan enkel via Wilrijk en moeten verplicht wegrijden richting Borsbeek. Dinsdagochtend 27 augustus gaat het kruispunt met de Heirbaan wel terug open. Komende van Borsbeek kan lokaal verkeer opnieuw via de Heirbaan en de Drabstraat richting Mortsel-centrum. Met de openstelling van het kruispunt worden ook alle bushaltes van De Lijn (lijn 140/141) opnieuw bediend.

De gemeentelijke werken in de Fortstraat zijn inmiddels achter de rug en de Fortstraat is sinds vorige week opnieuw open in beide richtingen. Herinner u bovendien dat de rijrichting in de Grotenhof sinds kort werd omgedraaid. Bewoners rijden naar hun woning via het Stadsplein en rijden weg naar de Krijgsbaan. (EM/ Afbeelding Agentschap Wegen en Verkeer)

%d bloggers liken dit: