Driekoningenvuur zorgt voor heel veel volk in gemeentepark

HOVE – Geen traditionele kersboomverbranding dit jaar in de gemeente Hove. Maar een heus drie koningenvuur dat werd ingericht door de jeugdraad van Hove in samenwerking met JAanimo en de 17th Hove Scouts Aangezien vooral de iets jongere mensen in Hove de vroegere kerstboomverbranding in de gemeente een beetje saai begonnen te vinden werd er gevraagd aan het Hovese gemeentebestuur of ze deze traditie een beetje mochten opfleuren met vooral rondom het vuur wat meer animatie.

En dat was er gisteren ook in het gemeentepark van Hove met vooreerst een mooi verlicht gemeentehuis en de warme gloed van het drie koningenvuur. Uiteraard ook heel wat lekkers met bv pannekoeken, Gluweihn, warme chocolademelk en nog veel meer lekkers. Maar er was ook voorzien voor een vuuract en de drie koningen die het vuur in gang zongen met heel wat 3 koningenliederen en zelf gemaakte creaties. En dan moeten we er ook nog bij zeggen dat het eigenlijk allemaal al rond 15u in de namiddag begon met een heus drie koningenspel aan het jongeren ontmoetingscentrum in de gemeente Hove.

Dit jaar kwamen al honderden mensen naar het gemeentepark. Maar als de jeugddienst samen met Jaanimo en de Scouts van Hove dit blijven volhouden zo dat de komende jaren wel eens kunnen oplopen tot veel meer bezoekers.

Ook de lokale radio Frekwent voor de zuidrand van Antwerpen was aanwezig en wij kregen toch even de tijd om met burgemeester Koen Volckaerts vooruit te blikken over een belangrijke realisatie die dit jaar zal vervolledigd worden met de afwerking van de Geelhandlaan in de gemeente Hove