Drukbezochte kledijoverhandiging bij wielerclub Steeds Vooraan Kontich

KONTICH – Zondagmorgend was het bij garage Willy aan de Duffelsesteenweg in de gemeente Kontich een drukte van jewelste. Alle renners van de grootste wielerclub in onze Zuidrand met Steeds Vooraan Kontich kregen er hun nieuwe kledij voor het aankomende wegseizoen en de wielerclub hield er meteen ook een persvoorstelling met een sponserevenement voor het nieuwe seizoen.

Tijdens de speetch van voorzitter Gregorius Van Moer kwamen we alweer te weten dat deze wielerclub in de gemeente Kontich toch wel mag gerekend worden bij de grootste en best werkende sportverenigingen in onze Zuidrand. En toch ook hier wilde de voorzitter aanklagen dat er dringend iets moet gedaan worden aan jeugdrenners die bij hun club worden klaargestoomd nadien zomaar met vele, soms loze beloftes worden weggeplukt door grote wielerploegen.

Het werd ook heel even stil op dit persmoment toen Jef Wachters één van de gevierde clubleden zelf de microfoon nam en eerst zijn beide ouders wou bedanken omdat ze mogelijk maken dat hij zijn geliefde sport kan uitoefenen, maar zich dan richtte tot de voorzitter en alle aanwezigen haarfijn kon vertellen wat Gregorius Van Moer of De Geore zoals onze zuidrand hem beter kent allemaal doet voor deze wielerclub. Het werd een pakkend moment met heel veel waarheden.

De ode aan de voorzitter van Steeds-Vooraan Kontich kan je hier herbeluisteren net zoals ons interview met de voorzitter zelf en met de burgemeester van de gemeente Kontich over de lokale wielerclub.

En of deze voorzitter een wielerwedstrijd kan lezen mag duidelijk zijn. Hij vertelde zondagmiddag al aan de microfoon bij Radio Frekwent wie er een paar uur later wereldkampioen zou worden bij de elite in het Nederlandse Valkenburg.

Herbeluister hier het interview met Gregorius Van Moer.
Herbeluister hier het interview met burgemeester Bart Seldeslachts.

%d bloggers liken dit: