Duffels burgemeester Sofie Joosen op de 5e plaats Vlaams Parlement en Rita Bellens op 14e plaats Kamerlijst

Op 25 mei 2014 schreef de Duffelse N-VA Afdeling geschiedenis. In één klap werden twee van onze dames verkozen als parlementslid. Sofie Joosen raakte verkozen als Vlaams Parlementslid en Rita Bellens als Kamerlid. Op 26 mei van dit jaar gaan beiden dan ook voluit voor een verlenging van hun parlementair mandaat. Sofie Joosen, is sinds januari ook burgemeester van Duffel, en zal terug te vinden zijn op de 5e plaats voor het Vlaams Parlement, en Rita Bellens neemt de 14e plaats op de Kamerlijst voor haar rekening.

Burgemeester Sofie Joosen zegt : De 5e plaats voor het Vlaams Parlement is een mooie erkenning voor het harde werk van de voorbije jaren in Brussel, maar ook in Duffel. Dat zijn geen twee van elkaar geïsoleerde niveaus; wat in het parlement wordt beslist heeft vaak directe impact op de lokale besturen en vice versa. Het is zeer belangrijk dat ook de stem en de ervaring van lokale bestuurders in het parlement wordt gehoord. Er zal dus opnieuw hard gewerkt moeten worden, maar dat schrikt me zeker niet af, integendeel.”

Ook afdelingsvoorzitter Geert Aerts is verheugd met de plaatsen van deze twee Duffelse dames:  “Op 14 jaar tijd is de N-VA in Duffel uitgegroeid tot de grootste politieke formatie. Voor de tweede maal op rij staan we aan het hoofd van de Duffelse coalitie en leveren we de burgemeester. De parlementszetels van Rita en Sofie in 2014 waren natuurlijk de kers op de taart. Het doet mij als afdelingsvoorzitter veel plezier dat ons goede werk in Duffel wordt opgemerkt door het N-VA kiescollege en dat onze dames opnieuw van op een mooie plaats naar de kiezer trekken.

%d bloggers liken dit: