Edegem rooit en plant bomen op een week tijd

EDEGEM – Vorige week was er nog veel commotie langs de Prins Boudewijnlaan in de gemeente Edegem toen er heel wat bomen en groen moest sneuvelen voor de bouw van een nieuw woonproject met de naam Elysia Park.

“Hier komen op de vroegere site van Fortis Extraction ongeveer 385 woongelegenheden in vier gebouwen,” zegt men in de gemeente Edegem. Maar heel wat buurtbewoners en natuurvrienden zagen het verdwijnen van de bomen en het groen op deze locatie niet zitten en deden er dan ook hun verhaal over op de sociale media zoals bv ons mooie groene Edegem verandert stilaan in een grijze triestige gemeente.

“Toch niet,” zegt het gemeentebestuur gisteren zondag in het kasteeldomein Hof Ter Linden. “Vandaag planten we hier 2500 bomen en struiken aan de rand van ons kasteeldomein. En daar kwamen enkele honderden inwoners van de gemeente naar kijken en meehelpen. De kinderen mochten zelfs de bomen een naam geven om zo hun groei op te volgen.”

Het waren burgemeester Koen Metsu en milieuschepen Goedele Van der Spiegel die symbolisch de eerste bomen in de grond kwamen steken. Wie in de toekomst het pad aan de Patronaatstraat pakt in de richting van het Hof ter Linden zal aan de linkerzijde niet naast het nieuwe broekbos kunnen kijken in de gemeente Edegem.

%d bloggers liken dit: