Edegem zet zijn duurzame helden verdiend in de spotlights

De Week van de Duurzame Gemeente wordt sinds 2018 georganiseerd door de VVSG en is een publiekscampagne om enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.

“Tijdens deze week hangen de deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun ‘Duurzame Helden’ in de kijker.” zegt burgemeester Koen Metsu. “De helden zijn lokale burgers, bedrijven en verenigingen die dagdagelijks bijdragen aan één of meerdere SDG(‘s) en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.”

In 2022 ligt de focus op duurzame helden die bijdragen aan één van de basisprincipes van de Agenda 2030: “LEAVE NO ONE BEHIND” (Laat Niemand Achter). Dit principe staat voor het engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

Op maandag 3 oktober zette lokaal bestuur Edegem zijn duurzame helden verdiend in de schijnwerpers. EGRIS, Revalidatieziekenhuis RevArte, Thuis in Edegem, Gastvrij Edegem en vzw Transitie Zuitrandt zijn de helden van 2022. Ze werden door het bestuur uitgenodigd op het gemeentehuis voor een receptie waar zij elk hun activiteiten hebben voorgesteld en werden bedankt voor hun dagelijkse inzet en zorg voor de medemens.

%d bloggers liken dit: