Edegemse zomerschool opent opnieuw de deuren

Na een maand stilte is er weer beweging in de Edegemse Muziekschool. In augustus ontpopt die zich opnieuw tot Zomerschool. De animatoren, leerkrachten en vrijwilligers zullen er 80 kinderen begeleiden.

“Lokaal bestuur Edegem wil alle kinderen in Edegem gelijke kansen geven en organiseert daarom een zomerschool. Vanaf 1 augustus kunnen anderstalige nieuwkomers uit Oekraïne, Somalië en Iran zich er spelenderwijs laten onderdompelen in een taalbad Nederlands. Het moet hun integratie in de scholen, sport- en jeugdbewegingen vanaf september gemakkelijker maken”, vertelt schepen van onderwijs Koen Michiels. “Vanaf half augustus start vervolgens de zomerschool voor de leerlingen uit het reguliere onderwijs. Hun lesprogramma bestaat uit specifieke oefeningen rond taal en rekenen voor de kinderen uit de lagere school. Voor de leerlingen uit het secundair werkten de leerkrachten een individueel leertraject uit.

Dagelijks volgen alle leerlingen in de voormiddag les en is er in de namiddag een aanbod van sport en spel. “Het is belangrijk dat kinderen hun schoolgevoeligheid niet verliezen tijdens de vakantie. We zetten in op herhalen van leerstof, het aanhouden van een dag structuur, maar ook op ontspanning. Het blijft een school in de vakantie, dus mogen leuke (taal)spelletjes en (sport)activiteiten niet ontbreken”, legt Koen Michiels uit.

Over heel Vlaanderen organiseren scholen en lokale besturen samen zomerscholen. Het nut daarvan is duidelijk. Het vinden van personeel was desondanks niet evident. Ook de oorlog in Oekraïne en naweeën van de coronacrisis vormden grote uitdagingen voor het bestuur.

.

%d bloggers liken dit: