Een drugkoerier met Franse nummerplaat kan ontkomen nadat zijn auto over kop gaat op de E19 in Kontich

De lokale politie van Mechelen-Willebroek reed dinsdagnacht op de E19 in Mechelen Noord en werd daar ingehaald door een auto met hoge snelheid.

De politie zette meteen de achtervolging in en zette de vluchtende auto aan de kant. Maar toen de agenten wilden overgaan tot een controle gaf de chauffeur plank gas en vluchtte weg met in zijn kielzog de lokale politie Mechelen-Willebroek. Bij deze achtervolging kwamen snelheden tot boven de 220 km/u voor. De vluchtende autobestuurder ramde ter hoogte van Kontich en in de richting van Antwerpen de vangrails en werd weggeslingerd en ging enkele malen over de kop. Maar toen de politie bij het wrak aankwam was de man al uit de auto gekropen en weggevlucht. De politie Mechelen kreeg meteen bijstand van de verkeerspolitie Antwerpen en de politiezone Hekla die ook met een speurhond ter plaatse kwamen.

Maar de man kon ontkomen. In de auto werden nadien een grote hoeveelheid drugs aangetroffen en om en bij de 20.000 euro aan cash geld. Dat werd allemaal in beslag genomen. De verdachte man blijft op te sporen. Door het ongeval werden twee rijstroken afgesloten richting Antwerpen, maar door de geldende avondklok was er weinig verkeer op de baan en was er geen verkeershinder.

Foto: Politie Mechelen-Willebroek

%d bloggers liken dit: